5 стереотипa за механика, които не са истина.

Има много митова за различни професии и през годините механика явно е изтеглил късия край на пръчката. Не всички  програмисти са отрепки и не всички адвокати са грабители.  Искам да подчертая общите заблуди и стереотипни допускания за автомобилните механици.

898788-mechanic

1.Те са необразовани: Механика обикновено претърпява  обучение преди  да стане квалифициран механик. Съвременните автомобили са сложни машини, върху които не е лесно да се работи , което изисква по-задълбочени познания и опит. Това не е същото като стандартното образование, което дава предимство на умения за писане и теория, а технологията и решаване на проблема в синтез, което малцина биха имали търпението да се научат.

2.Те имат мръсни ръце: Механика обикновено не е с мръсни ръце. Въпреки че много от тях приемат мръсотията с голяма радост и удоволствие и като знак за техния труд и усилия. В действителност, носят ръкавици, за да защитят ръцете си от опасните химикали, с които работят.

3.Скъперници. Много хора се оплакват от механика, подмяна на оригинални части с по-евтини, или умишлено не отстраняване на повреда за да се върнете отново с по-голяма. Всички знаем какви ли не истории. Тук можем да кажем,че да има и такива затова бъдете предпазливи. Истинския механик, няма да ви пусне с повредена кола, той знае че това е животозастрашаващо. Истимския механик разбира, че държи живота ви в ръцете си.

4. Те всички са еднакви: Тази точка е сърцето на всички стереотипи. Факт е, че варират в качеството, експертизата и отношението, точно като във всяка друга професия. Те не всички  татуирани и груби мъже.

5.Те умишлено разбиват части, така че  да получат повече работа: Това убеждение за механика е станало обичайно поради неетични и непочтени техници.  Други карат клиентите си да закупуват части, които не са били необходими. Истината е, че тези инциденти са все повече в миналото. Ръководенето на бизнес, като този изисква лоялност, за да се върнете отново. Конкуренцията е голяма и всеки се опитва да събере редовни клиенти. А това става, когато те са доволни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *