Всичко, което трябва да знаете за акумулатора.

Няма нищо по-разочароващо от излизането сутрин през зимата, остъргване на сланата, почистване от снега и завъртане на ключа само за да откриете, че колата ви няма да запали.

car-battery-v1

Вашият акумулатор е също толкова важен за вашия автомобил, колкото двигатля и горивото.

В много отношения, автомобилни батерии са точно като типичните захранвания, които ще намерите във вашето домакинство на дистанционното на телевизора или други електрически уреди.Автомобилни акумулатори са предназначени да бъдат много по-устойчиви на износване и обикновено паботят между три и четири години. След като запалят автомобила, акумулатори се захранват от алтернатори, докато двигателят не се изключи.

Нека да видим как работи, тази мощна малка кутия:Химична реакция поставя колата  в действие: Батерията ви преобразува химическа енергия в електрическа , необходима за задвижване на колата и предоставяне на напрежение към стартера.

С течение на времето, както с всички части на автомобила, така и батерията ще започне да се разрежда.

Екстремният студ и влажното време може да направят изключително трудна работата на акумулатора , но алтернатора може да бъде виновен също толкова често, колкото самата батерия. Ако има проблем с батерията много собственици просто ще вземат нов, но е добре да се уверите че проблема е там. Много чесо повредата е в алтернатора,затова не бързайте да взимате нов акумулатор.

Проверката на алтернатора е сравнително прост процес, така че това е вид  задача, която бихте могли да добавите към вашата рутинна поддръжка. Да започнем с това, като отворите капака на двигателя и намерете алтернатора, който е свързан с батерията.

Вземете мултицет, когато двигателят започва напрежението трябва да се увеличи до около  14-волта – ако е над, това може да доведе до повреда на акумулатора, а ако е под означава, че не се зарежда достатъчно , След това можете да включите  фарове, радиото и вътрешно осветление – тъй като това ще се отрази на  напрежението. Ако  падне под  12-волта значи ,че акумулатора ви не се зарежда.

Ако колата ви не запали от първия път, по-добре не сеопитвайте отново и отново.Вместо това трябва да се опитате в десет-секундни интервали. Ако все още нямате успех, оставете колата за около 30 секунди.  В крайна сметка е добре да имате кабели за ток, не се знае кога ще ви потрябват.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *