Удобен Пътеводител за горивните помпи и филтри.

Удобен Пътеводител за горивните помпи и филтри.

fuel-727165_1280-1024x680

Гориво е най-важното нещо, което някога може да сложите в колата си.  Независимо бензин или дизел излиза от дюзата и отива в резервоара , готов да бъде изпратен в двигателя. След това горивото се запалва с искра от батерията – и свещите – при включване на контактния ключ.

Някои превозни средства  транспортират горивото в двигателя чрез  гравитацията, поради начина, по който колата е била направена, други  се нуждаят от специализирани горивни помпи за изпращане на бензина или дизелово гориво от резервоара в двигателя.

Всички отломки или боклуци  може да повлияят на функционирането на горивото и начина, по който работи колата ви, и това е мястото, където горивните филтри са в своята сила.

Филтрите може да са основен компонент като двигателя или скоростна кутия, но те играят също толкова важна роля в цялостното представяне на колата. Те предотвратяват тези материали да  не попаднат в системата, което би причинило големи щети на най-важните вътрешни части на колата.

Горивната помпа обикновено, но не винаги, се намира в резервоара. Това му позволява да прокара гориво по възможно най-простия начин, така се предотвратяват всякакви пожари. Има много коли, които имат електронен блок за управление (ECU), и тази система е програмирана да информира горивната помпа и инжекторите колко гориво се изисква.

Горивният филтър е там, за да се гарантира, че само въздух и избраното от вас гориво (бензин или дизел), се допуска до системата. Филтъра събира насипни материали и отпадъци, които могат да се качат от пътя, във въздуха или от корозия или счупени части на автомобила.Той прави това, като работи  като сито.

Горивният филтър обикновено се намира в двигателя или до резервоара, така че е лесно да се намери под капака. Мръсни или запушени филтри, могат сериозно да повредят клата ви.

Затова е важно редовно да проверявате и при необходимост да подменяте филтрите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *