5 грешки, които шофьорите допускат.

5 грешки, които шофьорите допускат.

Повечето собственици на автомобили правят грешки при шофиране от време на време. Тези грешки могат да бъдат скъпи и дори фатални в най-тежките случаи.

Side view window portrait displeased stressed angry pissed off woman driving car annoyed by heavy traffic isolated street background. Emotional intelligence concept. Negative human face expression

  1. Първата грешка, която хората правят е, че често форсират колата докато двигателя още не е готов. Винаги трябва да изчакате вашия двигател,  да достигне до работна температура преди ускорявате по-бързо.

     

    2. Проверявайте автомобила.Важно е,  да инспектирате колата си, защото, когато шофирате всеки ден,  не може да я приемаме за даденост. Винаги се уверете, че имате масло в двигателя и  достатъчно охлаждаща течност, и че чистачките и гумите са в добро състояние. Тествайте всички  светлини, четирите гуми и вашите спирачки. Това е бърза процедура и може да ви спре от извършването на скъпо струващи ремонти и дори живота ви.

    3.Горивото. Освен да следите да не останете без такова, бъдете внимателни къде, какво гориво сипвате.

4.

Хората не четат инструкците за собствениците. Това ръководство е едно от най-основните неща. То е лесно за четене и обикновено отнема не повече от няколко часа.Трябва да знаете, това, което прави всеки бутон в колата ви. Също така, всеки автомобил е различен, така че ако се преместите в друга кола трябва да знаете разликата.

5. Хората не проверяват налягането в гумите. Вие не искате да е под или над нормата това може сериозно да компрометира стабилността, спирането и икономията на гориво. Препоръчителното налягане на гумите за колата , обикновено се намира на рамката на вратата или вътре във вашето ръководство. (понякога дори вътре в капачката на резервоара)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *