Теч на масло?!

Лесно е да видите петно на пътя под колата ви, но по-малък теч? А той може бързо да доведе до по-големи проблеми и  необратими щети на вашия двигател. Но как да знаем какъв тип течност тече от колата  и какво да правите с нея? Прочетете, за да научите защо трябва да отделяте време, за да идентифицирате течовете, особено, свързани с двигателя.

Мда. маслото  смазва буталата в двигателя, като се гарантира, че те се плъзгат плавно в рамките на техните жилища. Без правилното смазване, буталата ще мелят срещу други части на двигателя, генериращи огромни количества топлина, т.е. триене.

Ако подозирате, че изтича масло, ето как да се уверите:

Ако забележите зацапване на мястото за паркиране,  е време да се направи  разследване. Първо, поставете вестник или бяла пластмасова чиния и се опитайте да уловите някоя капка. Маслото в двигателя е с кехлибарен цвят, тънко и хлъзгаво и има силна химическа миризма. Ако автомобила ви е на възраст, маслото може да е тъмно кафяво. Ако течността е зелена, ярко оранжева или розова и лепкава, тогава може да има теч на антифриз. Той не е лепкав, но има сладък мирис и вкус, което го прави привлекателен за много домашни любимци. Ако течността е жълтеникава, може да става дума за спирачна течност.

Oil level check in a car engine by verifying the dipstick

Проверете нивото на течностите: Започнете да проверявате различните нива на течностите.

Проследете източника

Откриването на източника на изтичане на масло е малко детективска работа, която е може би е за професионалистите. Въпреки това, често срещаните източници на изтичане на маслото в двигателя са повреди в  маслената тавичка, стар маслен филтър, или износени уплътнения някъде върху двигателя.Ако изтичането  е бавно,  най-вероятно е свързано с уплътненията на двигателя.

Един от най-добрите начини да запазите автомобила си в добро здраве, е като го храните добре.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *