Някои особености на новите авто части.

Някои особености на новите авто части.

Закупуването на нови части на автомобили може да бъде скъп и обезсърчителен процес, но също е жизненоважен за производителността, надеждността и ефективността на колата ви. Дори ако това е само една сравнително малка част, като гарнитура или тип масло.

car-tire-1031579_640

Вярно е, до степен, че много нови части започват работа си веднага, което бързо подобрява ефикасността на колата ви, но други имат нужда от малко повече време, за да се получи пълна изправност.

Когато си купувате нова част за колата  е много вероятно, да бъдете посъветвани да “сте внимателни” първите 100км., докато частите се адаптират към колата – това е, което майсторите имат в предвид.

Най-добрата практика, когато става въпрос за нови части на автомобили е да осигурите повече време на частите, за да започнат да работят максимално. Всеки шофьор усеща и познава колата си или вече е придобил някакъв навик, когато обаче смените накладки или дискове, например, поведението на колата се променя. Тя може да спира по-рязко. Спирачните части са едни от вайните и най-необходимите все пак няма как без тях.Докато други части, като чистачки или фарове, можете да  използвате рядко.

В случай на смяна на накладки и дискове, най-добрият начин да ги разработите е да ги разходите. Това може да звучи странно, но те идват със защитен “филм”, който трябва да се износи  за да имат максимален ефект върху колелата.

Същото се отнася и за гумите. Чисто новите гуми често са покрити с вещество, което да ги държи в  условие за клиентите да ги купуват, а това намалява количеството на сцепление.

Най-важното е да запомните, че когато се качите в колата си, след какъвто и да ремонт, да бъдете предпазливи. Новите спирачни части, например, ще се чувстват по-ефективни от тези, които току-що са извадени от колата ви и това е, защото подсъзнателно сте свикнали с това как са били старите.

Ако имате нужда от помощ при  избора на правилните части за вашият автомобил не се притеснявайте да питате,  нашият екип от специалисти ще се радва да помогне.

www.carparts.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *